Siirry suoraan sisältöön

Koronarokotteet

Jos Suomessa annettu koronarokote aiheuttaa haitan, korvausta voi hakea lääkevahinkovakuutuksesta.

Korvausta haetaan täyttämällä vahinkoilmoituslomake ja toimittamalla se Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle. Rokotevahingon selvittämisessä tarvitaan vahingonkärsineen potilasasiakirjat sattuneen vahingon osalta. Sinun ei tarvitse itse hankkia asiakirjoja, vaan vakuutusyhtiö hankkii ne asiakirjat, joita asian käsittelyssä tarvitaan. Muista mainita vahinkoilmoituksessa, missä hoitolaitoksessa rokotehaittaa on hoidettu, tämä nopeuttaa asian käsittelyä. Huomioithan, että vakuutusyhtiöllä ei ole pääsyä Kanta.fi -tietoihin, joten emme voi tarkistaa tietojasi sieltä.

Vähäisiä vahinkoja ei korvata. Lääkevahinkovakuutus kattaa lievää vakavammat rokotehaitat, josta on aiheutunut rokotetulle henkilövahinko. Korvausta voi hakea, jos rokotteen aiheuttama haitta ei ole mennyt ohi 30 päivässä tai jos rokotehaitasta on aiheutunut sairaanhoitokustannuksia tai ansionmenetystä enemmän kuin 85 euroa.
Tutustu alla kysymyksiin ja vastauksiin koronarokotteiden aiheuttamien haittojen korvaamisesta.

Korvauskäsittelyssämme on ruuhkaa ja tämän vuoksi käsittelyaika on tavanomaista pidempi. Ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä yli 6 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että osa tapauksista voidaan ratkaista nopeammin ja osassa käsittely voi kestää kauemmin kuin 6 kuukautta. Tapaukset ovat keskenään hyvin erilaisia. Tästä syystä emme pysty arvioimaan yksittäisen tapauksen käsittelyaikaa. Käsittelyaikaa koskevat kyselyt ja kiirehtimispyynnöt viivyttävät korvauskäsittelyä. Tästä syystä emme vastaa käsittelyaikaa koskeviin kyselyihin.

 

Huomioithan, että emme voi antaa todistuksia rokotteiden sopivuudesta tai muista ominaisuuksista.

Takaisin ylös