Siirry suoraan sisältöön

Medialle

Koronarokotetietoa medialle

HUOM! Koronarokoteohjelman edistyessä saamme paljon vahinkoilmoituksia ja yhteydenottoja. Keskitymme nyt käsittelemään vahinkoilmoituksia mahdollisimman tehokkaasti. Tämän vuoksi et välttämättä saa meihin yhteyttä yhtä nopeasti kuin tavallisesti. Vastaamme median tiedusteluihin niin ripeästi kuin mahdollista.

Kaikkein nopeimmin pystymme yleensä reagoimaan sähköpostikysymyksiin: tiina.hellgren@laakevakuutus.com. Soittopyynnöt pyydämme kohteliaimmin jättämään numeroon 010 219 5712 (arkisin klo 10–13).

Alla tietoa korona-aiheesta ja vastauksia meille usein esitettyihin kysymyksiin. Päivitämme tietoja noin kuukauden välein.

VAHINKOILMOITUSTILANNE – PÄIVITETTY 7.8.2022

Heinäkuun 2022 loppuun mennessä koronarokotteista on tehty 1 943 vahinkoilmoitusta ja annettu 1 603 päätöstä, joista 577 on myönteisiä eli korvaukseen oikeuttavia ja 1 046  kielteisiä. Tapaukset pyritään käsittelemään nopeasti, mutta huolellisuusperiaatteesta ei tingitä.

Toistaiseksi korvauksia on maksettu tilapäisestä haitasta, vahingon aiheuttamista sairaanhoitokuluista ja joissain tapauksissa ansionmenetyksistä. Haitat ovat pääosin olleet lieviä. Kulut maksetaan toteutuneiden kustannusten mukaan tositteita vastaan. Ansionmenetyskorvaukset maksetaan toteutuneiden ansionmenetysten mukaisesti. Korvausta on maksettu tapauksissa, joissa rokotteen aiheuttamat oireet ovat kestäneet vähintään 14 päivää tai haitan aiheuttamat sairaanhoitokulut tai ansionmenetys on ylittänyt 85 euroa.

Korvauksia on maksettu tähän mennessä seuraavasti: Yleisoireet ja paikallisreaktiot: n. 22 % myönteisistä päätöksistä (mm. kuume, kipu ja särky, rokotuskäden turvotus ja ohimenevä väsymys), allergiset reaktiot: n. 22 % (pääsääntöisesti ihottumia), sydän- ja verisuonioireet: 22 % (yleisimmin sydänlihastulehdus), neurologiset oireet: n. 17 %  (päänsärky sekä joitain yksittäisiä, harvinaisempia neurologisia oireita),  immuunipuolustuksen häiriöt 9 % (vyöruusu), lihas- ja nivelkivut: 5 % ja muut oireet 3 %.  Toistaiseksi vahinkoilmoituksissa ei ole kerrottu vakavista, tuntemattomista haittavaikutuksista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen

Takaisin ylös