Lääkevahinkovakuutus

Suomen Lääkevahinkokorvausosuuskunta on ottanut lääkkeen käyttäjien turvaksi lääkevahinkovakuutuksen, jonka tarkoitus on korvata Suomessa myytävien tai kulutukseen luovutettujen lääkkeiden käyttäjille aiheutuneita yllättäviä haittavaikutuksia.

Lääkevahinkovakuutuksen piirissä ovat lääkkeet, joiden valmistaja, maahantuoja tai markkinoija on Suomen Lääkevahinkokorvausosuuskunnan jäsen. Vakuutus koskee myös tutkimuslääkkeitä, kun niiden käyttö on Suomessa vakuutukseen liittyneen toimesta tai myötävaikutuksella lääketieteellisistä tutkimuksista annetun lain määrittelemää kliinistä lääketutkimusta. Jos lääketutkimuksessa vertailuvalmisteena on käytössä muun yrityksen valmistama lääke, myös se kuuluu vakuutuksen piiriin, jos vakuutukseen liittynyt on luovuttanut sen kulutukseen Suomessa.

Vakuutuksenantaja

Vakuutuksenantajana on Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiö.

Lääke

Lääkevahinkovakuutus koskee vain lääkelain tarkoittamia lääkkeitä. Vakuutuksen piiriin kuuluvat myös kohdun sisäiset ehkäisimet. Vakuutuksen piiriin eivät kuulu perinteiset kasvisrohdosvalmisteet ja homeopaattiset valmisteet. Aiheesta tarkemmin vakuutusehdoissa.