Siirry suoraan sisältöön

Hae korvausta

Ole hyvä ja lue nämä ohjeet huolella ennen korvauksen hakemista.

1. Lataa ja täytä vahinkoilmoituslomake

Voit täyttää PDF-muotoisen lomakkeen tietokoneella, jonka jälkeen tulosta lomake paperille. Vahinkoilmoitus on allekirjoitettava henkilökohtaisesti, joten et voi lähettää sitä sähköisesti Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle.

Vahinkoilmoitukseen ei tarvitse liittää mukaan kuitteja tai muita selvityksiä aiheutuneiden kustannusten ja menetysten suuruudesta. Ne selvitetään sitten myöhemmin, jos vahingon katsotaan kuuluvan korvauksen piiriin.

2. Allekirjoita hakemus

Vahinkoilmoituslomakkeen allekirjoittaa täysi-ikäinen korvauksen hakija itse. Tarvittaessa hän voi valtuuttaa myös jonkun toisen henkilön hoitamaan asiaa, jolloin valtakirja pitää liittää vahinkoilmoituslomakkeen mukaan. Alaikäisen tai muuten vajaavaltaisen henkilön puolesta vahinkoilmoituksen allekirjoittaa hänen edunvalvojansa. Alaikäisen edunvalvojia ovat yleensä hänen vanhempansa. Jos lääkkeen käyttäjä on kuollut, vahinkoilmoituksen voi tehdä ja allekirjoittaa kuolinpesän osakas.

Allekirjoittamalla vahinkoilmoituksen korvauksen hakija antaa suostumuksensa siihen, että hoitolaitos tai muu lomakkeen suostumuslausekkeessa mainittu taho voi antaa Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle vahinkoasian käsittelyssä tarvittavat selvitykset ja tiedot.

3. Toimita täytetty hakemus meille

Korvausvaatimus on esitettävä vuoden kuluessa siitä, kun korvausta vaativa sai tiedon vakuutuksen voimassaolosta, lääkkeen aiheuttamasta vahingosta ja vahinkoseuraamuksesta. Vaatimus on kuitenkin esitettävä viimeistään 10 vuoden kuluessa vahinkoseuraamuksen aiheutumisesta.

Postitettuna

Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiö
PL 115
00181 Helsinki

Turvapostilla

Voit lähettää meille vahinkoilmoituksen ja muita asiakirjoja myös sähköpostitse tietoturvallisesti käyttämällä Turvapostia seuravan ohjeen mukaisesti: Paina alla linkkiä TURVAPOSTI. Kirjoita avautuvan näytön ylimpään kenttään oma sähköpostiosoitteesi.  Kirjoita viesti ja liitä mahdollinen liite/liitteet ja vahinkonumero, jos olet saanut sellaisen.  Paina ”Lähetä”.  Saat Turvaposti-palvelimelta  sähköpostiosoitteeseesi vahvistuspyynnön, joka sinun pitää vielä kuitata painamalla viestissä olevaa linkkiä. Viesti lähtee vastaanottajalle vasta tämän kuittauksen jälkeen!

TURVAPOSTI

4. Vastaanota päätöksemme kirjallisena

Saatamme olla teihin yhteydessä lisätietojen tiimoilta. Voit lukea lisää korvauskäsittelystämme seuraavaksi.

Miten hakemukseni käsitellään?
Takaisin ylös